طرح توجیهی نگهداری میوه و سبزیجات به روش IQF
موارد استفاده و کاربرد : نگهداری از مواد غذایی فاسد شدنی و استفاده از آنها در فصول سرد سال
معرفی محصول :
محصول مورد مطالعه طرح حاضر، نگهداری میوه و سبزی به روش IQF می باشد. این محصولات یک ماده غذایی بوده که در تهیه انواع غذاها، مصرف مستقیم به عنوان میوه و تنقلات و غیره دارای کاربرد است. میوه و سبزی از جمله مواد غذائی مهم در رژیم غذائی انسان ها محسوب می گردند و بدن بخش عمده ویتامین ها، املاح معدنی ، کالری و سایر مواد مورد نیاز خود را از طریق مصرف آنها بدست می آورد.
اهمیت غذائی سبزی و میوه ها در سطحی است که بیشتر دانشمندان علوم تغذیه و پزشکان مصرف آن را بر انواع گوشت ها ترجیح و توصیه می نمایند بطوری که بخش قابل توجهی از مردم با حذف یا کاهش مواد گوشتی از رژیم غذائی خود، سبزی خوری را پیشه نموده اند. از طرف دیگر برخی میوه و سبزی ها نه به عنوان غذای اصلی بلکه بصورت کمک غذا، مکمل غذا، تنقلات و غیره مصرف می گردند.
وﻟﻲ ﻫﻤﺎﻧﻄﻮرﻳﻜﻪ ﻣﻲ داﻧﻴﻢ ، ﺳﺒﺰي و ﻣﻴﻮه ﺟﺎت ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻛﺸﺎورزي ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺗﻮﻟﻴﺪ آﻧﻬـﺎ ﺗﻨﻬـﺎ در ﻓﺼﻮل ﺧﺎﺻﻲ از ﺳﺎل اﻣﻜﺎن ﭘﺬﻳﺮ ﺑﻮده و در ﺳﺎﻳﺮ اﻳﺎم اﻣﻜﺎن دﺳﺘﺮﺳﻲ ﺑـﻪ آﻧﻬـﺎ وﺟـﻮد ﻧـﺪارد و از ﻃـﺮف دﻳﮕﺮ ﻫﻢ ﺑﺴﻴﺎري از اﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻧﻴﺰ از ﻋﻤﺮ ﻧﮕﻬﺪاري ﺑﺴﻴﺎر ﻛﻮﺗﺎه ﺑﺮﺧﻮردار ﻧﺒﻮده و ﻟﺬا ﻧﻤﻲ ﺗﻮان آﻧﻬـﺎ را ﺑﺮاي ﻓﺼﻮل دﻳﮕﺮ ﺳﺎل ﻧﮕﻬﺪاري ﻛﺮد . از اﻳﻨﺮو ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﺮ ﻋﻼﻗﻪ ﻣﻨﺪي ﻣﺼﺮف اﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻻت در ﻛﻠﻴﻪ ﻓﺼﻮل ﺳﺎل ، روش ﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻔﻲ ﺑﺮاي ﻓﺮآوري و ﻧﮕﻬﺪاري ﺳﺒﺰي و ﻣﻴﻮه در ﺻﻨﻌﺖ ﻣـﻮرد اﺳـﺘﻔﺎده ﻗـﺮار ﻣﻲ ﮔﻴﺮد ﻛﻪ از آن ﺟﻤﻠﻪ ﻣﻲ ﺗﻮان ﺑﻪ ﺧﺸﻚ ﻛﺮدن ، ﻛﻨـﺴﺮو ( ﻗـﻮﻃﻲ ) ﻛـﺮدن ، انجماد ، ﻧﮕﻬـﺪاري در ﺷﺮﺑﺖ ﻏﻠﻴﻆ ﺷﻜﺮ ( ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻣﺮﺑﺎﻫﺎ ) ﻧﮕﻬﺪاري در آب و ﻧﻤﻚ ( ﻣﺎﻧﻨـﺪ ﺷـﻮرﻳﺠﺎت ) و ﻏﻴـﺮه اﺷـﺎره ﻛـﺮد …..
دیدگاه ها