صنایع فرآورده های لبنی
کارآفرینی صنایع فرآورده های لبنی
مقدمه:
به نام خالق هستي كه شير را نوشيدني گوارا گردانيد تا اهل ايمان را عبرتي از قدرت لايزال او باشد و بهشتيان را به نهرهاي آن وعده داد تا لذت رضوان خويش را كامل گرداند.
اگرچه اين نوشيدني حيات بخش، منبع غني از تركيبات مورد نياز بدن بوده ودانشمندان هر روز ابعاد تازه اي از اسرار اين غذاي كامل را كشف و به جوامع ارائه مي دهند متاسفانه به دليل عدم آگاهي مصرف سرانه آن در ايران حدود نصف استانداردهاي مطلوب مي باشد.
پوكي استخوان – بيماري خاموش :
زنان هشت برابر بيشتر از مردان دچار پوكي استخوان مي شوند:
به اعتقاد محققان، احتمال دچار شدن به پوكي استخوان در موارد زير بيشتر است:
سن بيش از 50 سال، زن بودن، يائسگي، نخوردن يا كم خوردن لبنيات، قرار نگرفتن در معرض نور مستقيم خورشيد، جثه كوچك،پوست روشن،ورزش نكردن،سيگار كشيدن، استفاده دراز مدت از داروهاي ضد انعقاد(كوروتون)، داشتن افراد مبتلا به پوكي استخوان در ميان خويشاوندان، استفاده از غذاهاي پر نمك،نوشيدن الكل و قهوه زياد و بعضي از اختلالات هورموني مانند پركاري تيروئيد و كم كاري غدد جنسي.
درپوكي استخوان ، استخوان ها به شدت شكننده مي شوند و ممكن است با ضربه هاي كوچك و حتي خود به خود بشكنند،كلسيم در اين ميان براي بازسازي و استحكام استخوان از اهميت ويژه اي برخوردار است. اگر كلسيم بدن كافي نباشد استخوان پوك و شكننده مي شود. پوكي استخوان علامتي ندارد. يك نكته بازدارنده در جهت اطلاع از اين بيماري اين است كه معمولا شخص بعد از شكستگي به وجود آن پي مي برد. در بعضي از افراد پوكي استخوان به صورت خميدگي ستون فقرات بروز مي كند. بهترين روش تشخيص پوكي استخوان سنجش تراكم استخواني (رانسيتو متري) است كه با نظر پزشك صورت مي گيرد.
پوكي استخوان به راحتي قابل پيش گيري است :
ورزش و فعاليت بدني، عدم مصرف سيگار، روزانه حداقل ده دقيقه در معرض نور خورشيد قرار گرفتن و از همه مهمتر استفاده از مواد حاوي كلسيم به ويژه لبنيات از مهم ترين عوامل مؤثر در پيش گيري از اين بيماري پر هزينه است.
نياز به كلسيم در سنين مختلف متفاوت است. در نوجواني ، بارداري و دوران شيردهي اين نياز با خوردن 3 الي 4 ليوان شير و ماست در هر روز تامين مي شود. از لحاظ ميزان كلسيم يك ليوان شير معادل يك ليوان ماست و برابر 45 الي 60 گرم پنير(اندازه دو قوطي كبريت) است. پژوهشگران به تازگي دريافته اند يك فنجان ماست 35 درصد بيشتر از يك فنجان شير كلسيم دارد.
آزمايشگاه:
آزمايش جهت خريد شير:
اول هر روز كه شير خام توسط فروشندگان شير به كارخانه تحويل مي شود قبل از هر فعاليتي ابتدا آزمايشگاه وظايف خودش را به ترتيب زير انجام مي دهد.
قيمت شير فروشندگان بر اساس اسيديته شير، دانسيته، دما و درصدچربي سنجيده مي شود.
اگر اسيديته بالاي 18 باشد شير درجه 2 است و اگر اسيديته بين 18 و 16 باشد شير درجه 1 خواهد بود. اگر اسيديته شير بالاي 18 باشد هر كيلوگرم شير 1500 ريال واگر اسيديته شير بالاي 18 باشد قيمت هر كيلوگرم شير 2000 ريال خواهد بود.
دوایر تولیدی (خطوط تولید):
مراحل پاستوريزاسيون شير:
ابتدا شير از مركز جمع آوري به وسيله تانكرهاي 3 جداره استيل كه داراي سردكن هاي مجهز مي باشد از مركز جمع آوري بارگيري و به مقصد كارخانه حمل مي شود. سپس در ابتداي ورود شير ، مسئول كنترل كيفيت (آزمايشگاه) كه حداقل داراي مدرك كارشناس صنايع غذايي مي باشد از شير ورودي نمونه گيري كرده و 8 فاكتور مهم از شير را در طي چند ثانيه آزمايش مي كند. از جمله اين فاكتورها: اسيديته ، دانسيته، درصد چربي، پروتئين، ماده خشك ، نقطه انجماد، آب اضافه شده به شير و … مي باشد.
چنانچه اين فاكتورها داراي استانداردهاي لازم و مطلوب بوده باشد دستور تخليه شير صادر مي شود. پس از نقليه شير به وسيله دستگاه هاي تمام استيل شير از دستگاه *** فاير عبور كرده اجسام غير قابل ديد چشمي از شير خارج شده و به تانكرهاي ذخيره قبل از خط توليد **** مي شود. شير به مرور زمان به دستگاه پاستوريزاتور و از آن جا جهت جدا سازي چربي شير به دستگاه سپراتور منتقل مي شود .
توليد پنير سفيد مخصوص صبحانه:
يكي از كالاهايي كه در دنيا به انواع متعدد و گوناگون با بافت ها، رنگ ، طعم و شكل مختلف عرضه مي گردد پنير است اين كالاي مغذي بخش بزرگي از فضاي فروشگاه ها را در كشورهاي مختلف تشكيل مي دهد. پنير از قديمي ترين محصولات شير است كه در بيش از 1000 نوع مختلف در دنيا توليد مي شود. پنير ارزش غذايي بالايي داشته و به عنوان فرآورده اي كه سرشار از پروتئين و املاحي نظير كلسيم و فسفر مي باشد،شناخته شده است. با تخمير و دلمه نمودن پنير پروتئين هاي جامد شير و تفكيك و خارج نمودن آب پنيرحاصل مي شود.
مراحل ساخت كره پاستوريزه :
ابتدا خامه حاصل شده از شير كه به وسيله دستگاه سپراتور،از شير جدا شده است، در دماي 80 درجه سانتيگراد پاستوريزه شده و سپس به سردخانه منتقل مي شود.وقتي PH خامه به درجه 5 رسيد ، خامه را در دستگاههاي چدني(دستگاه تبديل خامه به كره) تخليه مي كنند. اين دستگاه دوراني (حالت دوار) عمل مي كند و پس از 2 ساعت خامه را تبديل به كره مي نمايد.
اپراتور دستگاه دوغ حاصل شده از كره را جدا مي نمايد و كره را با آب شستشو مي نمايد و مجددا آبگيري مي نمايد،پس از آنكه درصد چربي كره بين 82/0 تا 84/0 رسيد،كره را از چدن خارج كرده و به سالن بسته بندي هدايت مي كنند.
وزن بسته بندي بنا به سفارش بازار متغير است از جمله بسته بندي هاي 10 گرمي ، 15 گرمي ، 25 گرمي،50 گرمي ، 100گرمي ، 250 گرمي ، 500 گرمي، پس از بسته بندي،بسته بندي حجيم انجام مي شود( يعني وقتي دستگاه قالب زني كره توليد شده را قالب و بسته بندي نمود، كره بسته بندي شده روي سرندهاي دستگاه در حركت است و از آنجا كاركنان كره هاي بسته بندي شده را،بسته بندي حجيم مي نمايند مانند هر 100كره 10 گرمي در يك كارتن قرار مي گيرد) سپس محصول توليد شده به سردخانه زيرصفر يا تونل انجماد جهت نگه داري انتقال مي يابد.
فهرست :
عنوان
بخش اول: صنایع شیر 13
مقدمه 13
پوکی استخوان بیماری خاموش 13
بخش دوم : شرکت صنایع فرآورده های لبنی لبنوش 19
کلیات درباره شرکت 20
خلاصه فعالیت تعاونی 20
تاریخچه شرکت 21
تنظیم دوایربه خدماتی و تولیدی 24
چارت سازمانی 25
بخش سوم: فرآیند تولید 26
آزمایشگاه 27
خطوط تولید 30
مراحل پاستوریزاسیون شیر 30
تولید پنیر سفید مخصوص صبحانه 31
مراحل ساخت کره پاستوریزه 46
خط تولید دوغ پاستوریزه 47
مراحل تولید خامه قنادی شیرین شده 47
خط تولید کشک مایع 48
مراحل تولید پنیر پیتزا 50
خط تولید پنیر پیتزا 50
مراحل تولید پنیر پیتزا تند 51
خط تولید ماست خامه ای 53
بخش چهارم :انبار و انبارداری شرکت 55
انبار 56
انبار های سرپوشیده 56
انبار های باز 56
وظایف انباردار 56
انواع موجودی های انبار 57
کالای انتقالی از سایر انبار ها و اجناس بر گشتی 59
مدارک خرید 61
تحویل کالا به انبار 61
تحویل دائم 62
نحوه و موارد استفاده از فرم رسید انبار 62
در خواست کالا و مواد از انبار 63
تحویل وخروج کالا ازانبار 64
کارتکس انبار 68
گزارش موجودی از انبار 70
اصول ایمنی و حفاظت انبار 71
بخش پنجم : فروش ، تبلیغات و بازار یابی در شرکت 74
مقدمه 75
عوامل موثر در بالا بردن میزان فروش 76
بازاریابی و تبلیغات 76
مزایای تبلیغات 78
وظایف مدیر بازاریابی و فروش 79
بخش ششم : دایره سرپرستی 81
دایره سرپرستی 82
نقش واحد سرپرستی به عنوان جزیی از سیستم 82
اصول مدیریت و سرپرستی 83
واحد خرید مواد 85
خرید های داخلی 86
در خواست خرید مواد 86
سفارش کالا به فروشنده 87
بازرسی و کنترل اجناس خریداری شده 89
بخش هفتم : سیستم حسابداری 80
گردش حساب های صنعتی 91
فهرست حساب های ترازنامه ای 92
فهرست حساب های سود و زیانی 94
بهای تمام شده کالای فروخته شده 95
هزینه ها 96
سایر درآمدها 96
کسور درآمد 96
سیستم حسابداری صنعتی کارخانه 97
مراحل ساخت محصولات 98
کنترل مواد 105
کسر و اضافات مواد 107
عوامل بهای تمام شده مواد اولیه 108
نحوه ثبت مواد برگشتی به انبار 111
هزینه های مشترک و فرعی کارخانه 111
کنترل هزینه های دستمزد 114
حسابداری حقوق و دستمزد 116
دستمزد اوقات تلف شده 117
پاداش کارکنان 118
ذخیره دستمزد ایام مرخصی 119
توضیحاتی راجع به برخی کسورات دستمزد بیمه 122
پرداخت مساعده 122
انحرافات حقوق و دستمزد 123
کنترل سربار کارخانه 124
برآورد هزینه های سربار. 125
سربار واقعی کارخانه 128
تجزیه تحلیل کسری یا اضافات سربار کارخانه 129
بخش هشتم : تعمیرات و نگهبانی 131
تعمیرات 132
نگهبانی 132
بخش نهم :نتیجه گیری و جمع بندی 134
توصیه هایی برای موقیت سازمانی 135
IT چیست ؟ 135
نقش IT در صنعت 135
کاربرد IT در 136
ضمائم 137
منابع و ماخذ 155
شاید این طرح ها هم برای شما مناسب باشد : تولید بستنی | فرآوردهای لبنی
طرح توجیهی یا کارآفرینی صنایع فرآورده های لبنی :
مناسب اخذ وام بانکی از بانک ها و موسسات مالی اعتباری گرفتن وام قرض الحسنه خود اشتغالی از صندوق مهر امام رضا ارائه طرح به منظور استفاده از تسهیلات بنگاه های زود بازده گرفتن مجوز های لازم از سازمان های دولتی و وزارت تعاون ایجاد کسب و کار مناسب با درآمد بالا و کارآفرینی
فرمت فایل : ورد
تعداد صفحه : 156 صفحه
مناسب ترین و به روز ترین طرح ها را از ما بخواهید pdfsara
برای خرید بر روی دکمه خرید پایین کلیک کنید
دیدگاه ها