طرح توجیهی تولید کنسانتره اسانس از مرکبات
موارد استفاده و کاربرد محصول : افزودنی مواد غذایی , بهداشتی , آرایشی و دارویی
معرفی محصول :
اﺳﺎﻧﺲﻫﺎ ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت ﻣﻌﻄﺮي ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ در اﻧﺪام ﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ ﮔﻴﺎﻫﺎن ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﺮگ ، ﭘﻮﺳﺖ ، ﮔﻞ ، ﻣﻴﻮه ، داﻧﻪ و رﻳﺸﻪ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ . در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ از ﺣﺪود 90 ﮔﻴﺎه اﻣﻜﺎن اﺳﺘﺨﺮاج اﺳﺎﻧﺲ وﺟﻮد دارد . ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺗﺒﺨﻴﺮ اﺳﺎﻧﺲ ﻫﺎ در اﺛﺮ ﻣﺠﺎورت ﻫﻮا و در ﺣﺮارت ﻋﺎدي ، آﻧﻬﺎ را روﻏﻦ ﻫﺎي ﻓﺮار ﻳﺎ اﺗﺮي ﻳﺎ اﺳﺎﻧﺲ ﻫﺎي روﻏﻨﻲ ﻧﻴﺰ ﻣﻲ ﻧﺎﻣﻨﺪ . اﺳﺎﻧﺲ ﻫﺎ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻛﻠﻲ ﺑﻴﺮﻧﮓ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﺑﺨﺼﻮص ﻫﻨﮕﺎﻣﻲ ﻛﻪ ﺗﺎزه ﺗﻬﻴﻪ ﺷﺪه ﺑﺎﺷﻨﺪ وﻟﻲ در اﺛﺮ ﻣﺮور زﻣﺎن ﺑﻪ ﻋﻠﺖ اﻛﺴﻴﺪاﺳﻴﻮن و رزﻳﻨﻲ ﺷﺪن رﻧﮓ آﻧﻬﺎ ﺗﻴﺮه ﻣﻲ ﺷﻮد .
ﺑﺮاي ﺟﻠﻮﮔﻴﺮي از اﻳﻦ ﺗﻐﻴﻴﺮات ﺑﺎﻳﺪ اﺳﺎﻧﺲ ﻫﺎ را در ﻣﻜﺎن ﺧﻨﻚ ، ﺧﺸﻚ ، ﻇﺮف ﻫﺎي ﺳﺮ ﺑﺴﺘﻪ و ﭘﺮ از ﺟﻨﺲ اﺳﺘﻌﻤﺎل اﺳﺎﻧﺲ ﻫﺎ ﺑﻪ دوران ﺑﺎﺳﺘﺎن ﺑﺎز ﻣﻲ ﮔﺮدد، ﺑﻄﻮرﻳﻜﻪ ﺷﻴﺸﻪ ﻧﮕﻬﺪاري ﻧﻤﻮد . ﻣﺼﺮﻳﺎن اﺳﺘﺎن 4500 ﺳﺎل ﭘﻴﺶ از ﻣﻴﻼد ﻣﺴﻴﺢ از روﻏﻨﻬﺎي ﻣﻌﻄﺮي ﻛﻪ از ﮔﻴﺎﻫﺎن ﺑﺪﺳﺖ ﻣﻲ آوردﻧﺪ ﺑﺮاي اﻧﺠﺎم ﻣﻨﺎﺳﻚ ﻣﺬﻫﺒﻲ، آﺋﻴﻦ ﻫﺎ و ﻧﻴﺰ ﻣﺪاواي ﺑﻴﻤﺎران اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲ ﻛﺮدﻧﺪ.
ﻧﻮﺷﺘﻪ ﻫﺎﻳﻲ ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪه اﺳﺖ ﻛﻪ ﻧﺸﺎن ﻣﻲ دﻫﺪ ﻣﺼﺮﻳﺎن 40 ﻗﺮن ﻗﺒﻞ از ﻣﻴﻼد ﻣﻲ داﻧﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﭼﮕﻮﻧﻪ اﺳﺎﻧﺲ ﻫﺎ را از ﮔﻴﺎﻫﺎن ﺑﺪﺳﺖ آورﻧﺪ. در واﻗﻊ ﻣﺼﺮﻳﺎن از اﺳﺎﻧﺲ ﻫﺎ ﺑﺮاي ﻣﻮﻣﻴﺎﻳﻲ ﻛﺮدن ﻓﺮاﻋﻨﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲ ﻛﺮدﻧﺪ .ﻣﻮﻣﻴﺎﮔﺮان ﺑﻌﺪ از ﺧﺎرج ﻧﻤﻮدن اﺣﺸﺎء، ﺷﻜﻢ ﺟﺴﺪ را از اﺳﺎﻧﺲ ﻫﺎي ﺳﻴﺮ، دارﭼﻴﻦ و اﺳﺎﻧﺴﻬﺎي ﻣﻌﻄﺮ دﻳﮕﺮ ﭘﺮ ﻣﻲ ﻛﺮدﻧﺪ .
دیدگاه ها