طرح توجیهی تولید نشاسته از سیب زمینی
موارد استفاده و کاربرد محصول : خوراکی
معرفی محصول :
در طرح حاضر به بررسی تولید نشاسته از سیب زمینی خواهیم پرداخت که در چند دهه اخیر در سطح دنیا مورد توجه قرار گرفته است. نشاسته ذخیره غذایی اصلی گیاهان است و در صورت لزوم، گیاه آن را مصرف می کند . بررسی میکروسکوپی نشان داده است که نشاسته منابع گیاهی مختلف، از دانه های ریزی تشکیل یافته است که شکل و اندازه آن ها مختص گیاهی است که از آن به دست می آید.
اندازه دانه های نشاسته – که در طول بلندترین محور آن اندازه گیری شده اند – بین ۰/۰۰۰۲ تا ۰/۰۱۵ سانتی متر متغیر است. ذراتی با این اندازه را نمی توان با چشم غیر مسلح دید؛ اما در بررسی میکروسکوپی به وضوح قابل رویت می باشد. اندازه دانه های نشاسته ممکن است روی خواص نشاسته اثر بگذارد. به عنوان مثال، دانه های بزرگ تر راحت تر از دانه های کوچک، ژلاتینی می شوند.
نشاسته در آب سرد حل نمی شود. اگر نشاسته در آب حرارت داده شود؛ آب از دیواره دانه ها عبور می کند و موجب متورم شدن دانه ها می گردد. این عمل در ۹۰ درجه سانتی گراد حرارت، آغاز و تا ۸۵ درجه سانتی گراد ادامه می یابد؛ به صورتی که حجم دانه ها تا حدود ۵ برابر افزایش می یابد. این فرآیند به ژلاتینه شدن موسوم است. چنین سلولی -در صورتی که به اندازه کافی غلیظ باشد – در اثر سرد کردن به صورت ژل در می آید….
دیدگاه ها