طرح توجیهی تولید کنسرو نخود فرنگی و کنسرو ذرت
موارد استفاده و کاربرد محصول : مصارف خوراکی
معرفی محصول :
فلسفه وجودی پیدایش کنسرواسیون در صنعت غذا، حفظ و نگهداری آن برای فصول مختلف سال می باشد . نخود سبز، ذرت شیرین و سایر محصولات کشاورزی تنها در مقطع خاصی از سال تولید شده ولی تقاضای بازار در کلیه فصول و ایام سال برای آنها وجود دارد و لذا با کنسرو کردن محصولات فوق ، امکان نگهداری و عرضه آنها در کلیه ایام سال فراهم می گردد.
ﺻﻨﻌﺖ ﻛﻨﺴﺮو ﺳﺎزي ، ﻳﻜﻲ از اﻛﺘﺸﺎﻓﺎت ﺑﺴﻴﺎر ﻣﻬﻢ ﺑﺸﺮ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﻮاﺳـﻄﻪ آن اﻣﻜـﺎن ﻧﮕﻬـﺪاري ﻣﻮاد ﻏﺬاﺋﻲ ﺑﺮاي ﺑﻠﻨﺪ ﻣﺪت ﻓﺮاﻫﻢ ﮔﺮدﻳﺪه اﺳﺖ . در اﺻﻄﻼح ﻓﻨﻲ ﻛﻨﺴﺮواﺳﻴﻮن ﺑﻪ ﻣﻔﻬﻮم ﻧﮕﻬﺪاري ﻏـﺬا اﺳﺖ ﻛﻪ از ﻃﺮق ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻗﻮﻃﻲ ﻛﺮدن ، ﺧﺸﻚ ﻛﺮدن ، اﻧﺠﻤﺎد ، ﻧﮕﻬﺪاري در ﺷﺮﺑﺖ ﻧﻤﻚ و ﻳﺎ ﺷﻜﺮ و …. اﻧﺠﺎم ﻣﻲ ﮔﻴﺮد . در ﻛﺸﻮر ﻣﺎ ﻛﻠﻤﻪ ﻛﻨﺴﺮو ﺻﺮف ﻧﻈﺮ از ﻣﻔﻬﻮم ﻋﺎم آن ، ﺑﺼﻮرت ﻣﺘﺮادف ﺑﺎ ﻗـﻮﻃﻲ ﻛﺮدن Canning ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻣﻲ ﮔﻴﺮد ﻛﻪ در آن ﻣﺎده ﻏﺬاﺋﻲ در ﺷﺮﺑﺖ ﺷﻜﺮ ﻳﺎ ﻧﻤﻚ ﺑﻪ ﻣـﺪت ﻃﻮﻻﻧﻲ ﻧﮕﻬﺪاري ﻣﻲ ﮔﺮدد .
محصول مورد نظر طرح حاضر کنسرو نخود فرنگی و ذرت شیرین است . این کنسروها، نخود فرنگی و ذرت شیرین نگهداری شده در آب نمک می باشد که در قوطی های فلزی ۵۰۰ گرمی تولید و عرضه می گردد . مصرف این محصولات بعنوان ماده کمکی و همراه غذا بوده و کلیه گروه های جامعه مصرف کننده آن محسوب می گردند….
دیدگاه ها