no-img
طرح توجیهی

طرح کارآفرینی - طرح کسب و کار - طرح توجیهی تولید همبرگر - طرح توجیهی


طرح توجیهی
مطالب ویژه
گزارش خرابی لینک
اطلاعات را وارد کنید .

ادامه مطلب

DOC
طرح توجیهی تولید همبرگر
doc
12000 تومان
19 فروش
12000 تومان – خرید

طرح توجیهی تولید همبرگر


5 (100%) 1 vote

طرح توجیهی تولید همبرگر

مقدمه طرح توجیهی تولید همبرگر :

همبرگر يكي از فراورده هاي گوشتي بوده كه از طريق فرمولاسيون و اختلاط مواد اوليه مجار حاصل مي شود . فرآيند تهيه همبرگر كاملاً ساخته شده ابوده و مهترين مرحله آن آماده سازي مواد و اختلاط آنها مي باشد . نكته بسيارمهم در  مورد صنايع غذايي و به ويژه همبرگر كه داراي مصرف عمومي بوده ، رعايت بهداشت و كنترل كيفيت است.جهت كنترل كيفيت صحيح بايد مواد اوليه ، مراحل مختلف فرايند توليد و در نهايت مصول بطور مستمرو مطابقاستاندارد آزمايش و بررسي شوند .

وضعيت محصول از لحاظ ارزش غذائي ، بهداشت و قيمت تمام شده در ارتباط مستقيم با مواد اوليه مي باشد ، هر يك از مواد اوليه نقش خاصي درمحصول ايفا نموده ،بنابراين انتخاب نوع و ميزان مصرف آن بايستي دقيق انجام شود. تركيب درصد مواد مصرفي با توجه به حدود استاندارد و نيز سليقه مصرف كنندگان تعيين مي شود .

نحوه انجام صحيح فرايند تهيه همبرگر تا حد زيادي وابسته به انتخاب دستگاه هاي مناسب و كار آمد است. اصولاً ماشين آلاتي كه درصنايع غذايي استفاده شده مي بايست از جنس فولاد ضد زنگ بوده ودرطراحي وساخت آن نكات بهداشتي را كاملاً در نظر داشت.

هر واحد توليدي علاوه بر تجهيزات خط توليد ، نيازمند تاسيسات بنيادي و اوليه ازقبيل آب ، برق ، گرمايش ، سرمايش و … بوده كه مي بايست متناسب با ظرف يت توليد واحد و تجهيزات خط توليد انتخاب شوند . جهت انجام فرايند توليد و نيز خدمات پشتيباني نياز به سالن وساختمان بوده كه مساحت آنها با توجه به اصول مهندسي صنايع تعيين مي گردد .

فهرست

 

  • فصل اول

مقدمه

چکیده نتایج بررسیهای طرح تولید همبرگر

 

  • فصل دوم

پروسه تولید

روش های مختلف تولید و انتخاب بهترین روش

مواد اولیه و افزودنی

 

  • فصل سوم

بررسی های و برآوردهای فنی

ویژگی ها و مشخصات فنی همبرگر

ماشین آلات و تجهیزات خط تولید

مشخصات ماشین آلات وتجهیزات ، تاسیسات عمومی

محاسبه سطح زیر بنا و مساحت زمین

نیروی انسانی مورد نیاز

 

  • فصل چهارم

کانون های مصرف وکالاهای رقیب

بررسی بازار و قیمت فروش

ظرفیت و برنامه تولید

 

  • فصل پنجم

بررسی های مالی و تعیین شاخصهای اقتصادی طرح تولید همبرگر

توسط نرم افزار کامپیوتری

میزان و قیمت مواد اولیه مورد نیاز

جمع بندی نتایج بررسیهای اقتصادی طرح تولید همبرگر

طرح کارآفرینی-طرح توجیهی تولید همبرگر

طرح توجیهی تولید همبرگر

طرح کارآفرینی تولید همبرگر

ماشين آلات و تجهيزات خط توليد :

فرآورده هاي غذايي داراي مصارف عمومي بوده و كييت بهداشتي و ارگانولپتيكي آنها يكي از مهمترين پارامترهاي ميزان مصرف آنها مي باشد .كيفيت فراورده هاي غذايي در ارتباط مستقيم با كيفيت مواد اوليه ، فرايند توليد و تجهيزات خط توليد است . علاوه بر انتخاب بهترين روش توليد ومناسبترين مواد اوليه ، انتخاب ماشين آلات مدرن ، كار آمد و بهداشتي موجب مي شود كه مواد اوليه بطور مناسب با هم مخلوط شده وتماس دست كارگران با اين مواد به حداقل ممكن برسد .

تجهيزات اساسي خط توليد همبرگر شامل گيوتين ، چرخ گوشت ، ميكسر ، بلندر، همبرگرزن و بسته بندي واكيوم مي باشد . تا چند سال قبل هيچيك از تجهيزات فوق در ايران ساخته نمي شد . منتهي اخيراً تعدادي ازسازندگان داخلي ماشين آلات ، تلاشهايي جهت مشابه سازي بعضي از دستگاهها انجام داده اند . درحال حاضر اين نوع دستگاهها بطورعملي بكار گرفته نشده و نميتوان درموردكيفيت و نيزطول عمرمفيد آنها قضاوت نمود.

با توجه به توضيحات فوق و نيز اهميت فوق العاده رعايت نكات بهداشتي در امر تهيه همبرگر و عموميت مصرف آن لازم است از دستگاههاي مدرن و بهداشتي استفاده نمود .

در ادامه بحث  دستگاههاي پيشنهادي شركت دانماركي اينتركول بعنوان نمونه آورده شده است . لازم به تذكر است كه اين دستگاهها توانايي توليد روزانه دو تن همبرگر را دارند . قيمتهاي ارئه شده نيز با توجه به نوسانات بازارهاي جهاني با تقريب 10 درصد قابل استفاده مي باشند .

البته در موقع انتخاب و خريد نهايي تجهيزات مي توان با شركتهاي معتبر ديگر نيز مذاكره نمود و مناسب با تجهيزات و شرايط زمان مورد نظر دستگاهها ي مطلوب را خريداري نمود .

در خاتمه بايد متذكر شدكه تجهيزاتي ه تكنولوژي پيچيده اي نداشته و بطور انبوه در ايران ساخته مي شود ، از جمله ميز قصابي و وچرخهاي انتقال گوشت داتخلي درنظر گرفته شده اند .

مشخصات فني ماشين آلات خط توليد :

مشخصات فني تجهيزات توليد همبرگر متناسب با روش انتخابي –  ظرفيت واحد و كاتالوگهاي شركت اينتركول بيان گرديده است .

 گيوتين :

اين دستگاه جهت قطعه قطعه كردن  گوشتهاي منجمد بي استخوان استفاده مي شود و داراي ظرفيت و ابعاد گوناگون مي باشد ،  اندازه گوشتهاي قطعه شده به فاصله تيغهاي گيوتين از يكديگر بستگي دارد در  ضمن تيغه ها نيز از نوع فولاد ضد زنگ بسيار مقاوم است . ظرفيت گيوتين مورد استفاده در اين واحد برابر 250-150 كيلو گرم درساعت و توان موتور مجهز به گيربكس آن 5/4 كيلو وات مي باشد .

 چر خ گوشت :

گوشت منجمد با استخوان ابتدا قضابي شده و سپس چرخ مي شود . چرخ گوشتهائيكه درصنعت بكار برده مي شوند مقاوم بوده و داري چندين تيغه و پنجره هستند. قطر سوراخهاي صفحه مشبك چرخ گوشت بين 1 تا 20ميليمتر مي باشد . چرخ گوشتهاي ج ديد مجهز به تجهيزاتي براي جدا نمودن غضروف و تكه هاي غير قابل چرخ شدن هستند .

نكته قابل توجه اين است كه كليه قطعات چرخ گوشت بايد قابل پياده كرن باشند تا براحتي بتوان آنهار ا شستشو و ضد عفوني كرد .

با توجه به ظرفيت دو تن در روز توليد همبرگر توان مصرفي آن معادل 5/7 كيلو وات بوده و چرخ گوشت مورد نظر مجهز به بالابر مي باشد .

ميكسر- بلندر:

دستگاه ميكسر- بلندر ، به عنوان يكي از مهمترين ماشين آلات خط توليد بحساب مي آيد . به وسيله اين دستگاه خميرنهايي همبرگر شامل كليه مواد اوليه گوشتي وغير گوشتي است ، تهيه مي شود . اين دستگاه شامل دو قسمت  مخلوط كردن مواد اوليه وچرخ مجدد ميباشد درقسمت مخلوط كردن يك محفظه ياوان موجود بوده كه در ان دو سفت كه تيغه هاي مارپيچي بر وري آن نصب شده ، قرار دارد . قسمت چرخ مجدد نيز د قيقاً شبيه چرخ گوشت عمل مي نمايد .

آلياژ مورد استفاده در اين دستگاه تماماً از نوع فولاد ضد زنگ بوده و توان موتور آن  3 كيلو وات مي باشد . علت كم بودن توان مورد نياز اين دستگاه نسبت به چرخ گوشت اين است كه دراين حالت مواد ورودي تا حدي خرد شده اند .

 

 همبرگر زن :

همبرگرزن خمير آماده شده توسط ميكسر- بلندر را با توجه به قالب آن به8 اشكال و اوزان مختلف تبديل نموده و بطور اتوماتيك توس كاغذ مومي پوشش گذاري مي كنند . نحوه كار دستگاه بدين صورت است كه خمير همبرگر درمحفظه ورودي آن ريخته شده و توسسط هواي فشرده و رفت و برگشت يك تيغه بشكل قالب دستگاه در مي آيد .

ظرفيت دستگاه همبرگر زن مورد استفاده حدود 60-30 قطعه 100 گرمي در هر دقيقه و توان مصرفي ان درحدود سه كيلو وات مي باشد .

در ضمن دستگاه همبرگر زن داراي يك نوار نقاله متحرك بوده كه موجب حركت قطعات همبرگر مي شود .

دستگاه انجماد سريع همبرگر:

با توجه به نقش مهم بسته بندي مناسب در طول مدت نگهداري و شرايط بهداشتي عرضه همبرگر بكارگيري بسته بندي واكيوم امري لازم مي باشد . دستگاه مورد استفاده درواحد مورد نظر داري سرعت سريع2 تا 3 دور در دقيقه و توان پمپ خلاء آن 85/1 كيلو وات است .

(2-6-3)- جمعبندي و تعيين قيمت دستگاههاي خط توليد همبرگر:

مشخصات فني تجهيزات و قيمت هر يك در جدول آورده شده است .

(3-6-3)- نقشه استقرار ماشين آلات در خط توليد :

جايگاه صحيح هريك از دستگاهها با عنايت به چگونگي انجام فرآيندورعايت اصول مهندسي صنايع در زمينه حداقل كاركنان ، سرويس دستگاهها ، اتفاقات ناگهاني ونيز بازديد ازكارخانجات مشابه تعيين گرديده است .

مشخصات ماشين آلات و تجهيزات ، تاسيسات عمومي :

عموماً فعاليت  ماشين آلات خط توليد ، وابسته به يك سري تاسيسات تجهيزات ووسايل خارجي از خط توليد مي باشد . اين مجموعه به عنوان پشتيبان و سرويس دهنده تجهيزات خط توليد عمل مي نمايند . از جمله تاسيسات مورد نظر مي توان آزمايشگاه ، تعميرگاه ،سيستمهاي گرمايش و سرمايش ، آب و برق و … را نام برد . با توجه به اهميت وجود بعضي از اين تجهيزات و تاسيسات در يك واحد توليد همبرگر ، توضيحات فني و تكميلي ارائه مي گردد .

 آزمايشگاه :

با توجه به اهميت كنترل كيفي در واحدهاي توليدي ، آزمايشگاه به عنوان اصلي ترين قسمت كنترل كيفيت عمل مي نمايد . آزمايشگاههاي موجود در واحدهاي صنايع غذايي عموماً داراي دو بخش آناليز سيستم و آزمايشات ميكروبي مي باشد.

با توجه به حجم توليدات و انجام آزمايشات ميكروبي و شيميايي بر روي محصول نهايي و مواد اوليه خريداري شده ، وجود حداقل تجهيزات مورد نياز جهت بخشهاي فوق ضروري مي باشد .

هزينه تامين تجهيزات مورد نياز آزمايشگاه با توجه به قيمتهاي جهاني و داخلي دستگاهها حدود 20000 دلار و يك ميليون ريال براورد مي گردد.

تعميرگاه :

سرويس: نگهداري و تعميرات تجهيزات و ماشين آلات واحد توليد همبرگر ، ضروري بوده و اين امر در تجهيزات موجب جلوگيري از فساد محصول نهايي و بگونه اي مواد اوليه موجود در سردخانه ها مي گردد . بنابراين حضوريك نفر تعميركاري ماهر با ابزار آلات اوليه  ضروري است . تعميرات اساسي دستگاهها، تجهيزات و تاسيسات توسط كارگاههاي بزرگ انجام ميشود و وظيفه اين قسمت ، فقط انجام تعميرات ابتدايي ، و نصب و تعويض قطعات مي باشد .

هزينه تامين ابزار اوليه و وسايل مورد نياز تعميرگاه حدود 500 هزار ريال بر اورد مي گردد.

 تاسيسات برق :

در واحد تويد همبرگر ، همانند ديگر صنايع برق بعنوان منبع اصلي تغذيه كليه سيستمها و ماشين آلات مي باشد و بنابراين با توجه به توان برق مصرفي هر يك از ماشين آلات و تاسيسات ، ميزان برق موردنياز خط توليد ، كل واجحد و مصرف ساليانه قابل محاسبه مي باشد .

نيروي انساني مورد نياز:

صنعت همبرگر سازي عليرغم عدم پيچيدگي تجهيزات و ماشين آلا ، و فرآنيد توليد بطور نسبي نيازمند نيروي انساني ماهر و با تجربه مي باشد . ذيلاً توضيحات مربوط به هر يك از مشاغل موردنياز يك واحد كوچك توليد همبرگر بيان مي شود :

مدير عاملي:

مدير عامل بعنوان مسئول اصلي واحد، مسئوليت برنامه ريزي ، سازماندهي ، كنترل ، عملكرد وتصميم گيري را به عهده دارد .

مسئول فني:

درهر واحد توليد همبرگر، وجوديك نفر مسئول فني كه حداقل داراي ليسانس در يكي از رشته هاي صنايع غذايي ، دامپزشكي وتغذيه باشد ضروري مي باشد . مسئول فني در حقيقت بعنوان نماينده وزارت بهداشت و درمان ومسئول برنامه ريزي و نظارت در توليد محصولي مطابق با شرايط بهداشتي مي باشد .

لذا ضروري است مسئول فني با آموزش  پرسنلي و نظارت دقيق در كليه موارد ، از خريد مواد اوليه تا توزيع محصول موجبات توليد محصول سالم را فراهم آورد . به دليل كوچكي واحد همبرگر، مسئوليت آزمايشگاه نيز بعهده مسئول فني مي باشد .

كنيسين خط توليد :

مسئول هماهنگي و اجرائي برنامه توليد بعهده تكنسين خط توليد مي باشد . در واقع تكنسين خط توليد رابط مسئول فني و كارگران خط توليد است .

پرسنل توليد :

براي انجام وظايف انبارداري  (يك نفر) ، قصابي (يك نفر) توزين ، فرمولايون وميكسر(دو نفر) همبرگرزن (يك نفر) ، انجماد بسته بندي (يك نفر) ، مجموعاً 6 نفر كارگرماهرو نيمه ماهر مورد نياز است .

تعميرگاه و تاسيسات :

با  توجه به انجام تعميرات مقدماتي ماشين آلات و تاسيسات خط توليد ، يك نفر تكنسين ماهر مورد نياز است .

پرسنل اداري:

جهت انجام امور پرسنلي، مالي وتداركات با توجه به تعداد پرسنل واحد و ميزان تداركات مورد نياز ، دو نفر در نظر گرفته شده است دو نفرپرسنل مذكور تحت نظر مستفيم مدير عامل انجام وظيفه مي نمايند .

 پرسنل خدماتي:

براي انجام امور خدمات ، همچون آبدارخانه ، نگهباني (سرايداري) و راننده توزيع محصولات ، 3 نفر در نظر  گرفته شده است .

به دليل يك شيفت بودن واحد ، راننده ميني بوس در تداركات واحد نيز فعاليت ميكند .

جمع بندي تعداد پرسنل مورد نياز، همراه با متوسط حقوق ماهانه ارائه گرديده است .مبناي محاسبه حقوق ساليانه بر اساس 14 ماه درسال و 23 درصد (2%+21%) هزينه بيمه سهم كارفرما درنظر گرفته شده است .

حقوق ماهيانه پرسنل بر اساس قوانين وزارت كار و اجتماعي تعيين شده است . لازم به تذكر است كه مطابق تبصره هاي سازمان تامين اجتماعي به پرسنلي كه ماهيانه بيش از يك صد و بيست هزار ريال حقوق دريافت مي كنند بيمه تعلق نميگيرد منتهي بعلت عدم لزوم چنين دقتي در اين مرحله از محاسبات ازاعمال اينگونه تبصره ها صرفنظر شده است .

 

طرح کارآفرینی-طرح توجیهی تولید همبرگر

تاسيسات برق :

در واحد تويد همبرگر ، همانند ديگر صنايع برق بعنوان منبع اصلي تغذيه كليه سيستمها و ماشين آلات مي باشد و بنابراين با توجه به توان برق مصرفي هر يك از ماشين آلات و تاسيسات ، ميزان برق موردنياز خط توليد ، كل واجحد و مصرف ساليانه قابل محاسبه مي باشد .

الف ) برق مودرنياز خط توليد :

ب ) برق مورد نياز كل واحد :

ج) برق مصرفي ساليانه و هزينه آن:

تاسيسات آب :

آب در واحدهاي صنايع غذايي به عنوان ماده او ليه ، براي شستشو انتقال حرارت و … مودر استفاده قرار مي گيرد و نيازبه ويژگي خاصي نبوده و در حد مشخصات آب آشاميدني لوله كشي شهري لازم و كافي است .

الف ) ميزان آب مورد نياز خط توليد (شامل فرمولاسيون و شستشو ):

بنابر فرمول ستادبسج اقتصادي ، ميزان آب مورد مصرف در فرمول برابر 22% است . با توجه به ظرفيت توليد 2 تن درروز ، مقدار آب لازم روزانه حدود 500 ليتر ، و در يك سال باربر 135 متر مكعب مي باشد .

مقدار آب لازم جهت عمليات شستشو ، تجهيزات و دستگاههاي خط توليد با توجه به واحدهاي مشابه باربر 3 متر مكعب در روز و يا 540 متر معب درسال مي باشد .

ب ) آب مورد نياز براي مصارف غير توليدي (بهداشتي و فضاي سبز) :

ميزان آب مورد نياز باي مصارف غير توليدي ، به ازاء هر نفر پرسنل برابر 300 ليتر درروز مي باشد . از آنجائيكه تعداد پرسنل اين واحد 14 نفر درنظر گرفته شده ، مقدار آب لازم براي مصارف غير توليدي برابر 1135 متر مكعب درسال مي باشد .

ج) تجهيزات مورد نياز:

آب مورد نياز در واحد توليد همبرگر، از طريق حفر يك حلقه چاه نيمه عميق قابل تامين بوده و تجهيزات مورد نيازشامل تاسيسات پمپاژ ، منبع ذخيره هوايي ، سيستم تصفيه فيزيكي ، پمپ كلريناتور ( جهت تزريق كلر و ضد عفوني آب ) مي باشد .

هزينه تامين و تجهيز كليه امكانات تاسيساتي آب با عنايت به فهرست بهاي سازمان برنامه و بودجه و نرخهاي مورد قبول سازمانهاي دولتي حدود 3 ميليون ريال بر آورد مي گردد .

تاسيسات سوخت رساني :

به منظور تامين گرمايش ساختمانهاي اداري و سالن توليد ، استحمام كاركنان و نيز شستشوي دستگاها از سيستم گرمايش مركزي استفاده مي شود .

سوخت مورد نيازديگ آب گرم مربوطه بطور متوسط روزانه 100 ليتر گازوئيل مي باشد و همچنين يكصد ليتر گازوئيل جهت كاميون سردخانه دار و ميني بوس لازم مي باشد . سوخت مورد نياز وسائط نقليه شامل يك دستگاه اتومبيل سواري و يك دستگاه وانت 60 ليتر بنزين در نظر گرفته شده ا ست . سوخت ماشينهاي حمل و نقل و وسائط نقليه از جايگاههاي فروش شركت ملي نفت تامين مي گردد .براي  ذخيره گازوئيل مورد نياز سيستم گرمايش مركزي از يك منبع ده هزار ليتري استفاده شده كه هزينه خريد ، حمل و نصف آب با توجه به قيمتهاي مخلوط (دولتي – آزاد ) حدود 400 هزار ريال بر اورد مي گردد .

تاسيسات بخار:

با توجه به عدم انجام فرايند  پخت بر روي محصول نهايي ، بخار مرد نياز نبوده ، لذا در اين ط رتح هيچگونه تاسيسات بخار در نظر گرفته نشده است.

تاسيسات هواي فشرده :

تجهيزات خط توليد بصورت نا پيوسته عمل نموده و نيازي به كنترل مركزي دستگاه ها نمي باشد . بنابراين تاسيسات هواي فشرده براي كنترل ابزار دقيبق در نظر گرفته نمي شود لازم به تذكر است كه دستگاه همبرگرزنياز به هواي فشرده داشته كه تجهيزات مربوط به آن بر روي خود دستگاه نصب شده است .

تاسيسات رفع آلودگي :

واحد توليد همبرگر ايجاد هيچگونه آلودگي محيط زيست نمي كند براي گرفتن چربي آب حاصل ازشستشوي دستگاهها نيز در مسير آن چربگير قرار مي دهند .

مساحت سالن توليد:

مبناي محاسبه مساحت سالن توليد بر اساس ابعاد ماشين الات مساحت مواد اوليه ورودي و خروجي مانوراپراتور و ضريب پراكندگي (براي احتساب تردد ساير كاركنان سرويس دستگاهها در نظر گرفتن سوانح غير مترقه و …) تعيين گرديده است .

 

 مساحت انبارها:

انبارهاي مورد نياز در اين واحد شامل انبار عادي و سردخانه زير صفر مي باشد، در انبار معمولي ، مواد اوليه غير قابل فساد شدن از قبيل آرد سويا ، گلوتن ، آرد سوخاري ، ادويه نمك ،  پوشش و كارتن بسته بندي نگهداري مي گردد .

با توجه به داخلي بودن مواد اوليه ، مبناي محاسبه سطوح مودر نياز بر اساس ذخيره يك ماهه اين مواد در نظر گرفته شده است . از آنجائيكه مقدار آرد سوياي مورد نياز در يك ماه حدود هفت تن مي باشد ، با احتساب متوسط حجم و وزن هر كيسه ، فضاي مورد نياز  برابر 12 متر مربع مي باشد .

همچنين با استفاده از اين روش ، سطح مورد نياز براي آرد سوخاري برابر 6، كلوتن 5،ادويه و نمك 15، كاغذ مومي و پوشش بسته بندي و كيوم ،2 متر مربع بر آورد مي گردد.

انبارهاي سردخانه ير صفر جهت نگهداري گوشت ،همبرگر و پياز در نظر گرفته شده است . مطابق استعلام از شركت صنايع برودتي مساحت يك سردخانه زير صفر 10 تني براي نگهداري گوشت حدود 20 متر مربع و سردخانه ير صفر 10 تني نگهداري پياز و همبرگر حدوداً 15 متر مربع در نظر گرفته مي شود .

لازم به تذكر است كه در محاسبه مساحت انبارها علاوه بر ميزان ظرفيت ،پارامتهراي همچون ، فضاي كا في جهت بارسي اطراف هر يك از مواد و مسير مناسب حمل ونقل در محيط انبار نيز در نظر گرفته شده است .

طرح کارآفرینی-طرح توجیهی تولید همبرگر

تولید همبرگر

طرح توجیهی تولید هبرگر مناسب برای :

اخذ وام بانکی از بانک ها و موسسات مالی اعتباری گرفتن وام قرض الحسنه خود اشتغالی از صندوق مهر امام رضا ارائه طرح به منظور استفاده از تسهیلات بنگاه های زود بازده گرفتن مجوز های لازم از سازمان های دولتی و وزارت تعاون ایجاد کسب و کار مناسب با درآمد بالا و کارآفرینی

فرمت فایل : ورد WORD  تعداد صفحه : 190 صفحه   

 مناسب ترین و به روز ترین طرح ها را از ما بخواهید pdfsara

برای خرید بر روی دکمه خرید پایین کلیک کنید

12000 تومان – خرید


درباره نویسنده

محمد 39 نوشته در طرح توجیهی دارد . مشاهده تمام نوشته های

دیدگاه ها


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.