طرح توجیهی تولید شیر سویا
موارد استفاده و کاربرد محصول : مصارف خوراکی
معرفی محصول :
طرح حاضر به بررسی تولید شیر از سویا می پردازد. شیر سویا مایعی سفید رنگ مانند شیر معمولی گاو است که از دانه سویا بدست می آید. روش تهیه آن بدینصورت است که ابتدا دانه سویا را له کرده و بمدت ۲۴ ساعت تحت تاثیر آب قرار می دهند سپس آنرا صاف می کنند و بدین ترتیب نوشابه ای مانند شیر بدست می آید که منبع غذایی خوبی است که می توان بجای شیر گاو آنرا مصرف کرد.
شیر سویا منبع غنی پروتئین سویا با کیفیت بالا، ویتامین های گروه B و ایزوفلاوین هاست (که از ویژگی های منحصر به فرد شیر سویا می باشد). این شیرلاکتوز (قند شیر) را ندارد، بنابراین برای کسانی که دچار مشکل عدم تحمل لاکتوز هستند و همچنین برای افرادی که نسبت به شیرگاو حساسیت دارند و نمی توانند شیر مصرف نمایند، جایگزین خوبی محسوب می گردد.
شیر سویا در مقایسه با شیر گاو با دارا بودن درصد رطوبت و مواد جامد مشابه ، دارای میزان پروتئین غنی تر از شیر گاو می باشد. هر فنجان شیر سویا حاوی ۲۰ میلی گرم ایزوفلاوین می باشد که از خواص ایزوفلاوین برای انسان می توان به کاهش کلسترول، به تاخیر انداختن عوارضی یائسگی، جلوگیری از پوکی استخوان و کاهش احتمال ابتلا به سرطان هایی مثل سرطان سینه و پروستات اشاره نمود. ایزوفلاوین آنتی اکسیدان هایی هستند که از سلول ها و DNA آنها را در برابر اکسیداسیون محافظت نموده و تقویت سیستم ایمنی بدن را بر عهده دارد….
دیدگاه ها