طرح توجیهی تولید آبمیوه با قطعات میوه
موارد استفاده و کاربرد محصول : خوراکی
معرفی محصول :
آبمیوه ها از نظر اجرا یا عدم اجرای فرآیند شفاف سازی به دو نوع زلال (شفاف شده)، کدر(پالپ شده) و از نظر میزان میوه طبیعی محتوی (آب میوه و یا پالپ) به سه گروه آب میوه، نکتار میوه و شربت میوه تقسیم می گردد. میزان میوه طبیعی محتوی در گروه آب میوه ها ۱۰۰٪، در گروه نکتار بسته به نوع میوه بین ۲۵٪ تا ۵۰٪ و در گروه شربت میوه بین ا.٪ تا ۳۰٪ متغیر می باشد. فاکتورهایی که برای طبقه بندی و تعریف بکار گرفته می شود؛ متفاوت بوده و این تفاوت تا به امروز به وضوح مشخص نشده است.
بدین سبب به نوشابه های شفاف، آب میوه و به نوشابه های کدر، نکتار گفته می شود. مشخص است که بعضی از میوه ها مانند سیب، انگور و آلبالو، بسته به ویژگی طبیعی میوه و عادات مصرف به صورت شفاف و بعضی دیگر مانند هلو، زرد آلو و پرتقال به صورت کدر مورد فرآیند قرار می گیرند. علیرغم کدر بودن، از پرتقال آب میوه، نکتار و شربت میوه نیز تهیه می شود.
به صرف کدر بودن، اطلاق کلمه نکتار در مورد تمامی آنها صحیح نبوده و سبب اشتباه می گردد. همچنین با وجود شفاف بودن از آلبالو، علاوه بر آب میوه، نکتار و شربت میوه نیز تهیه می شود. بنابراین اطلاق کلمه آب میوه به صرف شفاف بودن آنها در مورد تمامی شان درست نیست. تفاوت بین آب میوه های شفاف و نوشابه های حاصل از آن با سایر نوشابه ها، اجرای عمل پرس کردن و فرآیند شفاف سازی می باشد. پس از عمل شفاف سازی، آب میوه معمولا تغلیظ می گردد. هنگام رقیق کردن کنسانتره با توجه به میزان آب اضافه شده، آب میوه، نکتار و یا شربت بدست می آید. در مورد نکتار و شربت میوه اکثراً شکر و اسید نیز اضافه می گردد….
دیدگاه ها