طرح توجیهی تولید و تصفیه روغن ماهی خوراکی
موارد استفاده و کاربرد محصول : ذوب فلزات
معرفی محصول :
ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺗﻌﺎرﻳﻒ ﻋﻠﻤﻲ ، واژه روﻏﻦ ﺑﺮاي آن دﺳﺘﻪ از ﻣﺎﻳﻌﺎت ﺑﻪ ﻛﺎر ﻣﻲ رود ﻛﻪ ﺑﺎ آب ﻣﺨﻠﻮط ﻧﻤﻲ ﺷـﻮﻧﺪ و ﺑﻪ دﻟﻴﻞ آن ﻛﻪ ﭼﮕﺎﻟﻲ آﻧﻬﺎ ﻛﻤﺘﺮ از آب اﺳﺖ، روي آب ﺷﻨﺎور ﻣﻲ ﻣﺎﻧﻨﺪ. اﺻﻮﻻً روﻏـﻦ ﺑـﻪ ﭼﺮﺑـﻲ اﻃـﻼق ﻣﻲ ﺷﻮد ﻛﻪ در دﻣﺎي اﺗﺎق ﻣﻌﻤﻮﻻً ﺑﻪ ﺣﺎﻟﺖ ﻣﺎﻳﻊ ﺑﺎﺷﺪ. ﻟﻴﻜﻦ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻋﻤﻮﻣﻲ روﻏﻦ ﻫـﺎ ( ﺧـﻮراﻛﻲ ) ﺑـﻪ آﻧﺪﺳﺘﻪ از روﻏﻦ ﻫﺎ و ﭼﺮﺑﻲ ﻫﺎ ﻛﻪ از ﻧﺒﺎﺗﺎت ﻳﺎ ﺣﻴﻮاﻧﺎت اﺳﺘﺨﺮاج ﺷﺪه و ﻣﺼﺮف ﺧﻮراﻛﻲ اﻧـﺴﺎن را دارد ، اﻃﻼق ﻣﻲ ﮔﺮدد .
روغن ماهی از ﺟﻤﻠﻪ روﻏﻦ ﻫﺎي ﺧﻮراﻛﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ از اﻧﻮاع ﻣﺎﻫﻴﺎن ﮔﺮﻓﺘـﻪ ﺷـﺪه و در ﺗﻬﻴـﻪ ﻏـﺬاﻫﺎ ﻣـﻮرد اﺳﺘﻔﺎده اﻧﺴﺎن ﻗﺮار ﻣﻲ ﮔﻴﺮد . ﻋﺎﻣﻞ اﺻﻠﻲ ﻛﻪ ﺳﺒﺐ اﻳﺠﺎد ﻣﺰﻳﺖ در روﻏﻦ ﻣﺎﻫﻲ ﺑﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﺳﺎﻳﺮ روﻏﻦ ﻫﺎ و ﭼﺮﺑﻲ ﻫﺎي ﻧﺒﺎﺗﻲ و ﺣﻴﻮاﻧﻲ ﻣﻲ ﮔـﺮدد ، ﻣـﺎده اي ﺑـﻪ ﻧـﺎم اﻣﮕـﺎ 3 اﺳـﺖ . Omega- 3 ﻛـﻪ ﻳـﻚ ﻧـﻮع Essential Fatty Acid ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ( Essential ﺑﻪ اﻳﻦ ﻣﻌﻨﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺪن آن را ﻧﻤـﻲ ﺳـﺎزد و ﻣـﺎ ﺑﺎﻳـﺪ از ﻃﺮﻳﻖ ﺗﻐﺬﻳﻪ آن را ﺑﻪ ﺑﺪن ﺑﺮﺳﺎﻧﻴﻢ) ﻣﺎﻫﻲ ﻳﻜﻲ ازﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﻫﺎي Omega- 3 ﻣﻲ ﺑﺎﺷـﺪ و ﻧـﻮﻋﻲ از آن ﻛﻪ در ﻣﺎﻫﻲ وﺟﻮد دارد داراي 2 ﻧﻮع Acid Fatty ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ در ﺳﻼﻣﺖ اﻧﺴﺎن ﻧﻘﺶ ﺑﺴﻴﺎر ﻣﻬﻤﻲ دارد…
دیدگاه ها